20Apr

Eksperimentirajte brez zadržkov

By , April 20th, 2012 | Media & Marketing, Sales | 0 Comments

Vam pada prodaja in ne veste kako prodati več? Zanimivo! Prodajate v času, ko je na našem planetu več kupcev kot kdajkoli poprej, število pa še naprej raste. Kupujejo že otroci. Živimo v času največje ponudbe na eni strani in največje množice potreb po meri vsakega posameznika. Dejstvo je, da še nikoli v zgodovini nismo toliko kupovali in trošili, vse več trgovcev pa jamra, da so zaslužki prenizki in da prodajo vse manj.

Oddelek_Erotika_2

Ali si sploh predstavljate, kako bi bilo mogoče vse to prodati brez interneta, spletnih trgovin in družbenih omrežij? Kako velike bi morale biti trgovine, da bi lahko v njih kupci izbirali med recimo vsemi fotoaparati in kakšna gužva bi bila v teh trgovinah, medtem ko bi kupci hodili od enega izdelka do drugega in primerjali, spraševali, se pogovarjali s prijatelji in drugimi kupci o izdelkih, ki jih želijo. Verjemite, ni je marže, ki bi vse to pokrila!

Ja, navade, zahteve in pričakovanja kupcev so se spremenili. Na trgu lahko uspemo le z odličnimi izdelki in storitvami ter brezmejno domišljijo oglaševalcev.  Pri tem pa je še najboljše to, da lahko v tej zgodbi uspejo tudi majhni igralci, z majhnimi oglaševalskimi sredstvi, a s toliko več inovativnosti in kreativnosti. Uspešne oglaševalske akcije lahko izvedete z vsega 140 znaki na Twitterju ali objavo na Facebook strani, lahko tudi na kakšnem forumu in podobno.

Edino pravilo, ki ga moramo upoštevati je, da se ne ponavljamo. V starih časih (mogoče še lansko pomlad) skoraj nisi mogel zgrešiti, če si za dober rezultat in dobro plačo enostavno ponovil že preizkušeno formulo za uspeh. Dvakrat, trikrat, petkrat. V davnih, davnih časih, si lahko isto zgodbo ponavljal celo življenje. V času, ko je okrog nas vsak dan več novih in zmogljivejših napravic, ko iz dneva v dan rastemo s skupinsko izkušnjo družbenih omrežij, zagotovo ni čas za ponovitve. Vsekakor ni mogoče staviti na »varne« pristope. Živimo v času, ko odgovorov preprosto ni mogoče iskati v preteklosti. Odgovori na to, kako prodajati preko Pinteresta, pametnih telefonov in spletnih televizij, se skrivajo v prihodnosti. In če ne boste poskusili, jih ne boste dobili nikoli.

objavljeno na DNE Tehno 18. aprila 2012 http://dne.enaa.com/E-svet/Poslovni-svet/Eksperimentirajte-brez-zadrzkov.html

Back to top